2016-09-30

Ritmo pavzdžiai

Apie ritmą jau buvo kalbėta temoje: "Čagingas" na o temoje "Čagingo pavyzdžiai" rasite kelis to pavyzdžius. Kitoje temoje - "Traukinukai" irgi kalba eina apie ritmą. Toliau tęsiant šią ritmo temą, paimsim kiek kitokius pavyzdžius ir kaip su jais "dirbti".

Paprasčiausias būdas pradėti groti LA (lūpine armonikėle) yra
pradėti groti ritminį grojimą, bliuze tai vadinama čagingu (ang. chugging). Traukinio ritmas - vienas paprasčiausių, kurių variantų yra ne vienas ir nuo kurių patarčiau pradėti. Be to yra aibė visokių kitokių ritmo grojimo būdų. Žemiau pateiktuose video pavyzdžiuose rasite kelis mano sukurtus (išgalvotus) būdus. 
Galite pamėginti atlikti juos ir jūs, bet pirmiausia noriu pasidalinti mintimis apie tai kaip juos "sukūriau" ir kaip jums susikurti, išgalvoti savo variantus! Tarkim galvoje turite kažkokią melodiją ir mokate ją paniuniuoti arba atkartoti melodiją tardami garsus La-La... arba Ta-Ta... Jei tai gaunasi - tai jau bus tam tikra pradžia. Toliau bandykite tą melodiją atkartoti plodami delnais arba pataikyti į tos melodijos ritmą mušdami delnais į stalą lyg mušamaisiais (būgnais) - ką aš ir demonstruoju mano demonstruojamuose pavyzdžiuose. Dar kiti galimi būdai - ritmo mušimas koja arba (ir) ritmo atkartojimas naudojant smulkiąją perkusiją (kur aš pavyzdžiuose naudojau barškučius-kiaušinius ang. egg shaker). Kuris būdas ritmo išgavimui jums geriau sekasi - tą ir naudokite, o galite vieną ir tą patį ritmą pamėginti išgauti keliais skirtingais, mano jau minėtais būdais. Po to stenkitės tą savo paimtą ritma atkartoti armonikėle. 
Kaip ir ankstesnėse temose, vis dar naudosime patį paprasčiausią grojimo metodą - grojimą akordais. Kokie bus tie akordai - nesukite sau dabar galvos, tiesiog kad išeitų atkartoti savo sugalvotą ritmą. Pamėginus nuspręsite patys kur bus traukimas, o kur pūtimas.
Mano pavyzdžiai būtų tokie (nuorodos į youtube video):
1-a dalis: Ritmo pavyzdžiai lūpine armonikėle-1
2-a dalis: Ritmo pavyzdžiai lūpine armonikėle-2 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą